Az alaprecept nem az én találmányom, de sajnos nem tudom megmondani honnan származik. Első alkalommal beleszerettem az egyszerűségébe és finomságába, ráadásul még egészséges is a zabkorpának köszönhetően.
Aztán rájöttem, milyen jól variálható, milyen gyors és gyakorlatilag elronthatatlan, még kisgyerekkel is könnyen elkészíthető. Így jöttek létre azok a variációk, amelyek hamarosan következnek.
Jöjjön hát akkor a recept!
Hozzávalók:
1. 2 tojás
2. 1 kis pohár natúr joghurt
3. 3 evőkanál olaj
4. 1/2 csomag sütőpor
5. 1/2 joghurtospohár cukor (nagyon édesszájúak figyelem: ez így olyan közepesen édes)
6. csipet só
7. 1 joghurtospohár zabkorpa
8. 1 joghurtospohár kókuszreszelék
9. 3 evőkanál kakaó
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy gyümölcskenyérformát előkészítünk, ha nem szilikonos egy kis olajjal kikenjük.
A tojásokat kézi habverővel (vagy akár villával) összekeverjük a cukorral, csipet sóval, majd hozzáadjuk a natúr joghurtot.
A joghurtospohárral belemérjük a zabkorpát és a kókuszreszeléket.
Hozzáadjuk a kakaót, sütőport és olajat, összekeverjük.
Az előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (nálam ez olyan 25 perc).
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: