Szupersüti

Isteni almás-diós muffin

Bár az alma-dió páros elcsépeltnek tűnhet, ajánlom, hogy próbáljátok ki ezt a muffint, mert tényleg isteni! A cukros dió fenomenális ropogós, pirított diós, édes réteget képez a tetején, ami kiegészül a szaftos tésztával. Nálunk ez most az egyik favorit.

A tésztából most kihagyjuk a joghurtot. Bögrésen is lemértem a hozzávalókat, ha nem lenne otthon üres joghurtospohár, de az egyik receptnél érdemes félretenni egyet, hogy lehessen vele méricskélni akkor is, ha épp kimarad a joghurt a recptből.

almás diós zabkorpás szupersüti egyszerű süti

Hozzávalók:

1. 2 tojás

2. 1 nagyobb alma

3. 3 evőkanál olaj

4. 1/2 csomag sütőpor

5.  1/2 joghurtospohár cukor (nagyon édesszájúak figyelem: ez így olyan közepesen édes) (1/3 bögre)

6. csipet só

7. 1 joghurtospohár zabkorpa (3/4 bögre)

8. 1 joghurtospohár zabpehely (3/4 bögre)

9. 1/2 kávéskanál fahéj

10. 1/2 pohár cukros darált dió (1/3 bögre)

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy muffintepsibe belehelyezzük a papírokat.

A tojásokat kézi habverővel (vagy akár villával) összekeverjük a cukorral, csipet sóval, majd hozzáadjuk a hámozott és nagy lyukú reszelőn lereszelt almát.

Hozzáadjuk a zabkorpát és a zabpelyhet. 

Hozzáadjuk a sütőport és olajat, összekeverjük. A masszát a muffinpapírokba kanalazzuk. A tetejüket megszórjuk a cukros dióval.

Az előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (nálam ez olyan 25 perc).

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!