Bár az alma-dió páros elcsépeltnek tűnhet, ajánlom, hogy próbáljátok ki ezt a muffint, mert tényleg isteni! A cukros dió fenomenális ropogós, pirított diós, édes réteget képez a tetején, ami kiegészül a szaftos tésztával. Nálunk ez most az egyik favorit.
A tésztából most kihagyjuk a joghurtot. Bögrésen is lemértem a hozzávalókat, ha nem lenne otthon üres joghurtospohár, de az egyik receptnél érdemes félretenni egyet, hogy lehessen vele méricskélni akkor is, ha épp kimarad a joghurt a recptből.
Hozzávalók:
1. 2 tojás
2. 1 nagyobb alma
3. 3 evőkanál olaj
4. 1/2 csomag sütőpor
5. 1/2 joghurtospohár cukor (nagyon édesszájúak figyelem: ez így olyan közepesen édes) (1/3 bögre)
6. csipet só
7. 1 joghurtospohár zabkorpa (3/4 bögre)
8. 1 joghurtospohár zabpehely (3/4 bögre)
9. 1/2 kávéskanál fahéj
10. 1/2 pohár cukros darált dió (1/3 bögre)
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy muffintepsibe belehelyezzük a papírokat.
A tojásokat kézi habverővel (vagy akár villával) összekeverjük a cukorral, csipet sóval, majd hozzáadjuk a hámozott és nagy lyukú reszelőn lereszelt almát.
Hozzáadjuk a zabkorpát és a zabpelyhet.
Hozzáadjuk a sütőport és olajat, összekeverjük. A masszát a muffinpapírokba kanalazzuk. A tetejüket megszórjuk a cukros dióval.
Az előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (nálam ez olyan 25 perc).
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: