A szupersüti alapreceptjében és a legtöbb variációban is liszt helyett zabkorpát használok. Hogy miért ajánlom mindenkinek?
Akkor találkoztam először a zabkorpával, amikor az alaprecepttel, de rögtön megszerettem, anélkül, hogy bármit is tudtam volna róla. A vele sütött sütik valahogy kevésbé sűrűek, tömörek, mint a liszttel sütöttek és ad egy jó kis textúrát is a sütinek.
De ha utána is olvasunk, rögtön még csábítóbb lesz! Jópár egészséges tulajdonsággal rendelkezik, így rögtön csökken az ember bűntudata a süti majszolása közben. Én mindig azt mondom, hogy ez olyan süti, ami nem hogy bűnözés, hanem még jót is teszünk vele az egészségünknek 🙂
Nézzünk néhány pozitív hatást:
- Nagyon magas a rosttartalma, jót tesz a beleknek és elősegíti a koleszterinszint csökkentését is
- Alacsony glikémiás indexű, lassan szívódik fel valamint nagyon nagy a vízmegkötő képessége, ahogy a gyomorba kerül, még jobban megduzzad, teltségérzetet okoz.
Ha még többet olvasnál róla:
Zabkorpa – természetes koleszterincsökkentő, fogyasztó
http://www.biotechusashop.hu/your-body/2013/11/18/Miert_fogyasszunk_zabkorpat/
Gabonakalauz: az imádnivalóan egészséges zab
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: