Szupersüti

Miért éppen zabkorpa?

A szupersüti alapreceptjében és a legtöbb variációban is liszt helyett zabkorpát használok. Hogy miért ajánlom mindenkinek?

Akkor találkoztam először a zabkorpával, amikor az alaprecepttel, de rögtön megszerettem, anélkül, hogy bármit is tudtam volna róla. A vele sütött sütik valahogy kevésbé sűrűek, tömörek, mint a liszttel sütöttek és ad egy jó kis textúrát is a sütinek.

De ha utána is olvasunk, rögtön még csábítóbb lesz! Jópár egészséges tulajdonsággal rendelkezik, így rögtön csökken az ember bűntudata a süti majszolása közben. Én mindig azt mondom, hogy ez olyan süti, ami nem hogy bűnözés, hanem még jót is teszünk vele az egészségünknek 🙂

Nézzünk néhány pozitív hatást:

  • Nagyon magas a rosttartalma, jót tesz a beleknek és elősegíti a koleszterinszint csökkentését is
  • Alacsony glikémiás indexű, lassan szívódik fel valamint nagyon nagy a vízmegkötő képessége, ahogy a gyomorba kerül, még jobban megduzzad, teltségérzetet okoz.

Ha még többet olvasnál róla:

Zabkorpa – természetes koleszterincsökkentő, fogyasztó

http://www.biotechusashop.hu/your-body/2013/11/18/Miert_fogyasszunk_zabkorpat/

Gabonakalauz: az imádnivalóan egészséges zab

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!