Szupersüti

Meggyes-mákos: egy igazán nyerő páros

A meggy-mák páros régi nagy kedvencem, az egyik első süti, amit megtanultam megsütni egyedül, egy bögrés meggyes mákos volt. Az is egy roppant egyszerű recept, de így talán még egyszerűbb!

mákos meggyes zabkorpás gyors süti

Hozzávalók:

1. 2 tojás

2. 1 kis pohár natúr joghurt

3. 3 evőkanál olaj

4. 1/2 csomag sütőpor

5.  1/2 joghurtospohár cukor (nagyon édesszájúak figyelem: ez így olyan közepesen édes)

6. csipet só

7. 1 joghurtospohár zabkorpa

8. 1 joghurtospohár darált mák

9. fél üveg meggybefőtt 

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy gyümölcskenyérformát előkészítünk, ha nem szilikonos egy kis olajjal kikenjük.

A tojásokat kézi habverővel (vagy akár villával) összekeverjük a cukorral, csipet sóval, majd hozzáadjuk a natúr joghurtot.

A joghurtospohárral belemérjük a zabkorpát és a mákot. 

Hozzáadjuk a sütőport és olajat, majd belekeverjük a lecsöpögtetett meggyet. 

Az előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (nálam ez olyan 25 perc).

Ha készen van vaníliás cukorral megszórjuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!