Akkor következzék is az alaprecept első (igazi) variációja. A hozzávalók között kiemeltem mi változott az alaprecepthez képest. Kevés változtatással máris egy teljesen új sütit kapunk, ráadásul a kókusz-fehércsoki-vörösáfonya igazán szuper ízélményt hoz létre!
Hozzávalók:
1. 2 tojás
2. 1 kis pohár natúr joghurt
3. 3 evőkanál olaj
4. 1/2 csomag sütőpor
5. 1/2 joghurtospohár cukor (nagyon édesszájúak figyelem: ez így olyan közepesen édes)
6. csipet só
7. 1 joghurtospohár zabkorpa
8. 1 joghurtospohár kókuszreszelék
9. 5 dkg aszalt vörösáfonya, 10 dkg fehércsoki
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Leggyakrabban gyümölcskenyér formában sütöm a sütit és variációit, de mint a képen is látható más formában is szuperül elkészíthető. Ha kell, kiolajozzuk a formánkat.
A tojásokat kézi habverővel (vagy akár villával) összekeverjük a cukorral, csipet sóval, majd hozzáadjuk a natúr joghurtot.
A joghurtospohárral belemérjük a zabkorpát és a kókuszreszeléket.
Hozzáadjuk a sütőport és olajat, majd belekeverjük a vörösáfonyát és a feldarabolt fehércsokit.
Az előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (nálam ez olyan 25 perc)
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: